Der er nogle vigtige ting at huske på i forbindelse med batterier

Der er nogle vigtige ting at huske på i forbindelse med batterier

Batterier i sig selv kan se uskyldige ud. Se bare på alle de spændende og brugbare batterier, du kan finde her hos Batteribyen.

Men en ting er jo, når voksne mennesker ved, hvad de køber, og hvilke slags batterityper de har brug for, for batterier er ikke helt farlige eller uskadelige.

Batterier begynder jo selvfølgelig ikke at skyde med patroner, som pistoler gør det, men selv pistoler kan jo se flotte ud i et salgsblad, hvis man havde lov til at sælge dem til almindelige mennesker, som man ser det gjort andre steder i udlandet.

Alt kan gøres interessant og spændende med flotte farver, flotte slogans og dragende personer som blikfang og troværdighedsfaktor i en reklame.

Men det er jo ikke ensbetydende med, at man bare kan behandle batterierne på samme måde, som man gør med en indkøbt bakke ost – langt fra.

For batterier er ikke legetøj, selvom legetøj i mange tilfælde skal bruge batterier, men siden batterier indeholder batterisyre og andre skadelige materialer, så skal du ikke lade dit alt for unge barn udskifte batterierne i sit legetøj selv.

Bed barnet om, at når der ikke er mere strøm på legetøjet, så skal det ikke udskifte batterierne selv, men bede en voksen om at komme til undsætning.

Du skal også samle dine batterier ét sted, og det gælder både dem, du har liggende fra nye af og dem, som er slidte og brugte og ikke har mere power i sig.

Det duer ikke, at der ligger gamle og slidte batterier fremme, som børn og dyr kan få fingre i, fordi man lige glemte at lægge batteriet væk.

Så om det handler om nævnte legetøj eller måske en fjernbetjening, så tag det gamle batteri med direkte ud, hvor du opbevarer dem, og tag et nyt batteri med dig med det samme, så dine batterier altid er at finde det samme sted.