Emaljering af badekar - når badekarret er blevet grimt

Emaljering af badekar – når badekarret er blevet grimt

Er du glad for dit badekar, men ville du ønske, at det fremstod lidt mere indbydende? Kan du ikke få dit badekar pænt og rent ved almindelig rengøring – og har du lagt mærke til, at der opstår pletter og plamager i emaljens overflade, som ikke lader sig skrubbe væk? Så kan det godt være, at du skal overveje at få dit badekar re-emaljeret.

De grimme og skæmmende plamager er nemlig ikke blot frastødende at kigge på. De kan også være sundhedsskadelige. Plamagerne består af kalk og okker, som aflejrer sig der, hvor emaljen er slidt. De danner sammen en ru overflade, i hvilken sæbe- og hud rester kan gemme sig. Dette udgør grobund for bakterier og svamp, som kan skade dit helbred, når du bader. Og derfor bør du undersøge, om dit badekar er kandidat til en ny emalje.

Hvordan foregår emaljering af badekar?

Når dit gamle badekar skal have ny emalje, kan det anbefales, at du allierer dig med en professionel og erfaren håndværker. På den måde er du sikker på at opnå det mest ensartede og holdbare resultat. Der er ikke tale om en særligt tidskrævende eller kompliceret operation, men en emaljering af badekar kræver et vist håndelag, hvis resultatet skal blive smukt og ensartet.

Håndværkeren vil først slibe og rense dit badekar, således at den nye emalje får de bedste betingelser for at binde sig til badekarret. Dernæst påføres den nye emalje i jævne lag. Emaljerings materialet består af en to komposit af akryl og uretan – materialer, som er kendt for deres hårdhed og slidstyrke. Når påføring af emaljen er færdiggjort, skal emaljen hærde i et døgns tid. Herefter er dit badekar så smukt og skinnende som nyt – klar til at fungere som din luksus i hverdagen.

Du kan læse mere om emaljering af badekar, og få et godt tilbud, på https://emaljering-af-badekar.dk/emaljering-af-badekar/