Få smukt træværk ved at male det

14 oktober 2020
Maya Hindsberg

Der er mange sommerhuse, kolonihaver og villaer, som har træterrasser og andre former for træværk på deres grund. Træværk bliver udsat for vind og vejr og trækværk skal derfor med jævne mellemrum gennemgås og males. Træ, som er blevet gammelt og råddent, skal udskiftes og inden man kan male det, bør man seriøst overveje at få det sandblæst. Læs mere på https://malerkanonen.dk/maler-amager/

 

Hvorfor skal man sandblæse sit træværk?

Når træ ser tidens tegn, vil det være blevet udsat for vind og vejr og vil derfor ha fået skidt og snavs på sig, grønne alger, mos og malingen vil sandsynligvis begynde at skralde af. Det er ikke særligt kønt og ikke særligt godt for træet. Der er dog heldigvis en løsning.

En sandblæsning er nemlig med til at fjerne, hvad der måtte være af gammel maling og skidt, som har samlet sig på træet over årene. Men ikke nok med at resultatet af malingen bliver bedre og holder længere, så vil det også blive nemmere at se om, der er gået råd i træet og det derfor skal udskiftes. Hvis du vil vide mere, kan du eventuelt kontakte et lokalt malerfirma.

Ring og få flere tilbud

Med mindre du kender nogle, der maler professionelt, så bør du overveje at kigge lidt rundt. Det er nemlig sjældent en god ide at ringe til den første og bedste, da du risikere at få fat i en dyr og dårlig maler, som leverer et dårligt resultat. Derfor bør du ringe rundt til tre forskellige og høre dem om prisen. 

Når du får dine tilbud, bør du også undersøge, hvilken maling de gør brug af, da det har meget at sige for det endelige resultat. Jo bedre maling de bruger, jo bedre vil resultatet holde og der vil derfor gå længere tid, før du skal have malet igen.

Flere Nyheder