Forskellen på sikrede og usikrede lån

06 februar 2021
Maya Hindsberg

Der er mange ting at forholde sig til, når man skal låne. Især nu hvor det er blevet mere og mere online. Hvis du vil læse mere om at låne online, så kan du evt. tjekke https://xn--konomi-nyt-zcb.dk/det-er-nemt-at-laane-online/ ud. Der får du nemlig at vide, hvor nemt det kan være at låne på nettet.

Inden du låner, kan det dog være en ide at sætte sig ind i låntyper. Det er det, fordi der er en god del forskellige låntyper, som meget overordnet kan opdeles i to kategorier. Der er de sikrede lån og de usikrede lån. 

Sikrede lån

Når du skal optage et sikret lån, så skal du stille en form for sikkerhed. Det kan f.eks. være en bolig eller bil. Det betyder, at den du låner af, kan kræve det aktiv solgt, hvis ikke du lever op til din låneaftale, og får afbetalt lånet til tiden. Det betyder med andre ord, at långiver er mere sikker på at få sine penge igen, hvilket giver dig som låner en lavere rente og ÅOP. Det er dog ikke alle, som har muligheden for at tegne et sikret lån, da det som sagt er med den betingelse, at man kan stille noget som sikkerhed, og det er ikke alle, der har mulighed for det.

Usikrede lån

For dem, der ikke har mulighed for at stille en aktiv som sikkerhed, er der muligheden for et usikret lån. Med et usikret lån skal du hverken stille sikkerhed, og du kan derudover også bruge penge, på lige præcis det du vil. Det er dog især med usikrede lån, at du skal være opmærksom på, da de kan være ret svære at finde rundt i. Det er f.eks. under usikrede lån, at kassekredit, kviklån osv. hører under. Med usikrede lån er lånestørrelsen og løbetiden ofte mindre, så du kan låne mindre, og skal betale det hurtigere tilbage.

Flere Nyheder