Lær det danske sprog

Dansk er ganske vist ikke et let sprog. Grammatikken og ordenes lyde er svære at forstå.

Men det med at lære et nyt sprog er ikke umuligt, også selvom det måske i starten virker sådan. Om hvis du vælger at lære sproget selv eller tage nogle sprogkurser, så kræver det viljestyrke og koncentration. For at få det meste ud af læringen er der flere ting man selv kan gøre. Efter vi er begyndt at leve i en digital og online verden, har vi en forventning om, at alt kan blive lært uden egentlig interaktion med andre.

Hvis man mangler noget, så Googler man det. Internettet kan hjælpe med at booste ens ordforråd, og få dig til at føle dig mere selvsikker i dine sprogkundskaber. Men husk at sproget er til for at blive brugt, så benyt dig af chancen til at øve dig skriftligt og mundtligt sammen med andre. Når man vil lære et nyt sprog, er størrelsen på motivationen en afgørende faktor.

Du behøver ikke kaste dig ud i alle de svære ord til at starte med. Det er nødvendigt at tage et skridt ad gangen. På den måde får du også et bedre overblik over sprogets funktioner. En hjælpende hånd er altid rar.

Hvis du har spørgsmål du mangler svar på, så er det vigtigt at der en kvalificerede person til stede. ”Hvad er bydeformen af ordet…?”, ”bruger man ordet i formelle eller uformelle situationer?” osv. For det er en fordel at personen du spørge har forstand på emnet. Det giver ikke den samme indlæring at skrive på et forum, hvor flere forskellige svar popper op.

Det er vigtigt at fejre de små sejre og anerkende ens egen indsats undervejs. Et vigtigt fundament er tillid og respekt. Ens danske sprog skal nok blive godt, hvis man øver sig og sørger for at læse, lytte og tale. Der skal være plads til at lave fejl indimellem, da det er en del af processen. Læs videre, hvis du er interesseret i at lære dansk.