Maling af badekar - når badekarret skal skinne

Maling af badekar – når badekarret skal skinne

Hvis du er et rigtigt luksusdyr, sætter du sikkert pris på et afslappende og dejlig varmt karbad i ny og næ. Der er få ting så helsebringende for både krop og sjæl som at stige op i et badekar fyldt med varmt vand, duftende urter og olier samt blødgørende salte efter en lang dag på arbejdet.

Med et karbad kan du løsne op og give slip på stress og spændinger, og samtidig forbedre din nattesøvn. Og hvis du er så heldig at have et badekar i dit eget badeværelse, kan du tilmed gå direkte fra det varme vand og ind i seng uden at skulle klædes på og transporteres hjem.

Dit slidte badekar kan gemme på beskidte hemmeligheder

Måske bruger du ikke dit gamle badekar, fordi det med tiden er blevet så slidt i emaljen, at denne på visse steder er begyndt at blive misfarvet og ru at berøre. Dette skyldes, at kalk og okker, som findes i det danske drikkevand – kan aflejre sig i den slidte emalje, og her skabe disse misfarvninger og ru plamager.

Dette fænomen kan især iagttages omkring armaturer og rør, foran afløbet og rundt langs med kanten af badekarret, der hvor vandstanden typisk står når du tager karbad. Belægningen kan også sagtens indeholde hud- og sæbe rester, hvilket udgør et prima vækstmiljø for diverse bakterier og svamp. En slidt badekarsemalje er således ikke blot grim og uæstetisk – den kan også være skadelig for helbredet.

Få mere luksus i hverdagen med en ny emalje i badekarret

Det kan derfor være fristende helt at skille sig af med det gamle, slidte badekar, og enten købe et nyt eller anlægge en brusekabine. Men det er faktisk synd – for der er ingen grund til at skrotte badekarret blot på grund af lidt overfladisk slitage. Du kan få et godt tilbud på en ny emalje på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/