Maling af badekar - når emaljen trænger til en opfriskning

Maling af badekar – når emaljen trænger til en opfriskning

Har du et gammelt, grimt badekar – og overvejer du at skifte det ud? Så kan du med fordel læse med her. Det er nemlig ikke sikkert, at en udskiftning er nødvendig.

Et slidt badekar er et uappetitligt badekar

Et gammelt badekar, som er præget af årevis af slitage, vil sjældent være noget kønt syn. Slitagen viser sig som gullige eller brunlige misfarvninger i plamager foran afløbet eller rundt om rørene, og består af rust, kalk og okker, som aflejrer sig i emaljen, der hvor den er slidt næsten bort. Selv om skaden er overfladisk og primært kosmetisk, får den badekarret til at fremstå uindbydende og snusket. Og så skal der en såkaldt re-emaljering (også kaldet maling eller emaljering af badekar) til, førend badekarret kan blive flot og skinnende igen.

Hvordan foregår en emaljering af badekar?

Emaljering af badekar er den optimale behandling til et badekar, som bærer tydelige præg af tidens tand – det vil sige, har overfladiske skrammer og skønhedspletter i emaljen. Selv om du ikke kan fjerne de grimme, misfarvede plamager ved almindelig rengøring, kan det godt lade sig gøre at slibe dem bort.

En dygtig badekarsmaler vil altid påbegynde maling af badekar med en grundig afslibning og oprensning af den indvendige side af dit badekar, således at den nye emalje har de bedste forudsætninger for at binde, og for at komme til at fremstå jævn og ensartet. Efter denne indledende manøvre vil den nye emalje, som består af en blanding af akryl og uretan, blive påført badekarret. Hele proceduren tager allerhøjest et par timer eller tre. Og efter et døgns tid er emaljen tilstrækkelig hærdet til at du kan fylde vand i dit badekar igen.

Hvis du er interesseret i at genskabe dit smukke, skinnende badekar – og dermed få adgang til endnu flere spa oplevelser i dit eget hjem – kan du altid få et godt tilbud på emaljering af badekar på badekarsmaler.dk