Rengøring af trægulv

Rengøring af trægulv

Et trægulv er utroligt flot, når det bliver vedligeholdt. Det suger nemt skidt til sig, og kan hurtigt komme til at se tørt ud. Her får du et par tips til, hvordan du bedst muligt vasker dit trægulv, så det kan holde glansen i mange år endnu.

Først og fremmest bør du støvsuge dit trægulv med jævne mellemrum, og især lige inden du vasker det. På den måde undgår du, at skidt, jord og støv bliver presset ned i gulvet. Det kan give ridser i gulvet, hvis du forsøger at vaske det, uden først at have fjernet overfladisk skidt og snavs.

Ser dit trægulv tørt ud, behandles det bedst med varmt vand og sæbespåner. Husk at vaske i årernes retning, da du ellers kan have svært ved at løsne skidtet. Er gulvet meget beskidt, kan du bruge en mellemhård børste til at skrubbe med. Pas på børsten ikke bliver for hård, da det kan give ridser i gulvet. Husk desuden at vride kluden tit, og tør efter med en tør klud eller moppe. Sørg for at der ikke ligger vand eller overskydende skidt tilbage på gulvet. Overskydende sæberester er en af de ting, der kan få gulvet til at se fedtet ud.

Er dit trægulv fedtet, kan du bruge vand med lidt universal rengøringsmiddel. Det trækker fedtet op af gulvet. Vær dog opmærksom på ikke at bruge for meget universal rengøring, da det kan udtørre gulvet.

Selvom trægulve er relativt nemme at holde rene, er det en god idé at tage sine forholdsregler, når det gælder daglig brug af gulvet. Er der kæledyr i hjemmet, egner plankegulv af hårdt træ sig bedst, da dyrenes kløer kan give ridser i lakken. Forsøg derudover at tage skoene af, eller som minimum tørre dem af, inden du går på gulvet, for at holde mængden af skidt på gulvet minimal.