Undgå brandfare i din ventilator

19 august 2021
Steffen Hansen

Er du en af ejerne med et hus, som har indbygget ventilator og ventilationsskakt, så er der nogle ting du skal være opmærksom på, for at undgå brandfare. Her i indlægget giver vi et indblik i, hvad du selv kan gøre, og hvor du kan hyre professionelle til at hjælpe dig.

Få skakten coated

En af de vigtigste ting du kan gøre, for at sikre din ventilationsskakt mod brandfare, er at du kan få lavet coating i den. En coating er et lag der kan sprøjtes på, som er brandhæmmende, og derfor sikrer mod brand, såfremt der skulle opstå brand. Den sørger for, at det er sværere for ilden at tage fat, end hvis du ikke havde den, men også at branden ikke kan sprede sig på samme måde. Derfor er en coating af ventilationskanalerne klart at anbefale.

For at få lavet en coating skal man bruge specialudstyr, og derfor skal der hjælp til udefra. Et firma der er specialiseret i coating kan hjælpe med opgaven, og kan efterfølgende lave en tv-inspektion, hvor der bliver tjekket om alt er coated som forventet.

Få fjernet støv og skidt

Når støv samler sig i større mængder, så er det meget brandfarligt. Derfor kan det være farligt, hvis du ikke får tømt ventilationsskakten for støv regelmæssigt. Den nemmeste måde at få fjernet støv fra kanalerne er ved at tage fat i et firma der tilbyder dette. Disse firmaer har speciallavet udstyr til opgaven, som gør, at de hurtigt og nemt kan fjerne det.

Alternativt kan man tage fat i en skorstensfejer, hvor de også specialiserer sig i rengøring af ventilationsskakter og kanaler. Det smarteste vi kan anbefale er, at man ringer rundt til de forskellige, og får et tilbud på opgaven. Hvis man er heldig, så kan man måske få lokket et gratis tjek ud af dem, så du kan se hvor slemt det står til, og derfra forhandle dig til en retfærdig pris.

Flere Nyheder